Sluitingsritueel

Tijdens het sluitingsritueel luisteren twee personen aandachtig naar jouw verhaal. Na een mondelinge uitwisseling van de ervaring waarvoor jij aandacht vraagt neemt de ontvanger van het ritueel plaats op de doeken die uitgespreid op de grond liggen. In stappen hullen we als gevers het hele lichaam in doeken. Door de omhulling met de doeken kan de ontvanger in een veilig en geborgen gevoel komen en zo tijdens het ritueel de opgedane ervaring doorvoelen en in contact komen met wat er leeft. Daar waar behoefte is kan de ontvanger vertellen over wat er gebeurt in het moment.

Voor moeders die geboorte hebben gegeven kan dit specifiek gaan over het verhaal rondom de geboorte van 1 of meerdere kinderen. Wanneer dit ritueel plaats vindt na een recente geboorte zal het lijf ondersteund worden in het herstel; closing de bones wordt dit ook wel genoemd. Ook mentaal kan het enorm steunen om de overgang naar het “normale” leven weer te kunnen maken.

Voor personen die een sluitingsritueel willen ondergaan na het doormaken van een impactvol live event als bijvoorbeeld het verliezen van een dierbare of het doormaken van een scheiding zal deze ervaring een onderwerp zijn bij het ritueel.

Het uiteindelijke doel van dit ritueel is een reis naar binnen, naar wie jij bent, en wat er in jouw leeft. Ook als er geen gebeurtenis is waar je specifiek naar zou willen kijken kun jij dit ritueel open aangaan en luisteren naar dat wat er in jou leeft! Om weer terug te komen bij jouzelf!