Privécursus

De P van prive en persoonlijke aandacht voor jouw wensen en jouw verhaal!

Geboorteplan

Een geboorteplan is een middel om jouw wensen rondom de bevalling te doordenken en kenbaar te maken bij jouw zorgverlener. Zowel bij het ziekenhuis als de verloskunidge wordt dit plan gebruikt als leiddraad tijdens de bevalling. In deze privecursus gaan we aan de slag met het schrijven van jullie persoonlijk geboorteplan. Samen gaan we ontdekken wat jullie echt belangrijk vinden en hoe jullie dit kunnen bewaken tijdens het proces van de bevalling en de kraamperiode!

De plaats van bevalling

Samen staan we stil bij de mogelijke locaties waar jullie kindje geboren gaat worden. Hoe komt het er uit te zien en wat is waar aanwezig. Dit onderdeel is een bewustwording van de verschillende contexten waarin jij je kan begeven tijdens de bevalling!  Als Doula informeer ik jou over de hoed en de rand en spreken we de voor en nadelen van de plaatsen door.

Bevalling en kraamweek

 bewustwording van verschillende houdingen die je kan gebruiken tijdens de weeen en de geboorte . Er zijn veel verschillende manieren mogelijk om met de weeen aan de slag te gaan. Naast houdingen behandel ik ook visualisaties, affirmaties, de geboortetens en pijnstillende medicatie.

Als de baby er is valt er ook zoveel te kiezen. Van praktische dingen als voeding, luiers en  kraamverband tot hoe ziet mijn dag er uit. Hoe gaan jullie deze unieke 6 weken beleven?!

Kosten: 30,50 p/u

bij de meeste verzekeringen kan de privecursus gedeclareerd worden!

Ik wil graag meer informatie