Privécursus

Prive begint bij jou, jouw vragen en wensen staan in de cursus centraal. 

Ik heb een leiddraad opgezet maar jij hebt de regie! Jij mag zeggen hoe vaak en lang je af wilt spreken. 

Geboorteplan

Een geboorteplan is een middel om jouw wensen rondom de bevalling te doordenken en kenbaar te maken bij jouw zorgverlener. Zowel bij het ziekenhuis als de verloskunidge wordt dit plan gebruikt als leiddraad tijdens de bevalling. In deze privecursus gaan we aan de slag met het schrijven van jullie persoonlijk geboorteplan. Allereerst breng ik jullie verhaal over wie jullie zijn en wat jullie berlangrijk vinden in beeld. Daarna gaan wij ook in op specifieke keuzes die je kunt maken rond de geboorte. Alle vragen omtrent de geboorte kunnen in dit gesprek gesteld worden.

Dansen met weeen

tijdens dit cursusonderdeel ervaar jij welke verschillende houdingen er zijn om de weeen op te vangen. Het is goed om dit heel fysiek te ervaren zodat er een herinnering aan een fijne houding is tijdens de bevalling. naast het dansen hebben we het ook over alle andere manieren die er mogelijk zijn met de weeen aande slag te zijn.  Denk hierbij aan visualisaties, de geboortetens en pijnstillende medicatie

De bevalkamer

Dit stukje van de cursus staan we bewust stil bij de mogelijke ruimtes waar jullie kindje geboren gaat worden. Hoe komt het er uit te zien en waar is wat aanwezig.  Er zijn zoveel ingredienten in te brengen in een kamer. Licht, muziek, raambekleding en materialen als een bal, bad, bed etc.  Om ook dit stukje te ervaren maken we een proefopstelling tijdens dit cursusmoment.

Ik wil graag meer informatie