Massage bij de echo


Deze tas gaat mee naar mijn massageafspraken.
Ik gebruik alle doeken bij een sluitngsritueel en meestal 1 bij een massage die de ontspanning bevordert.

De ontspannende massage

door een ervaringsdeskundige geschreven....

De deurbel.....

Ik hoor hem, dat zal Aafke wel zijn. Ik verwacht haar voor een massage hier bij mij thuis.

Ze is al twee keer eerder langs geweest om mij te helpen in de ontspanning te komen. Best een dingetje nu ik niet meer hoef te werken en er van alles kriebelt om nog even aan te pakken in mijn verlof. Eerst heeft Aafke altijd even aandacht voor wat er is.. soms spelen er wat dingen waar ik graag even over praat, de andere keer voel ik vooral mijn lijf en wil ik het in ontspanning brengen. De massage begint met een begroeting, Aafke raakt mij licht aan- laat weten dat ze er is en ik mag voelen dat mijn lichaam er is, in mijn geval ook nog de baby in mijn buik! Tijdens deze begroeting zit ik op een stoel en staat Aafke achter mij. Voordat ik in de doek mag hangen maakt Aafke mijn schouder en nekspieren warm en los met haar handen... daar begint het loslaten om gedragen te kunnen worden al..
Als de begroeting en check-up klaar is kan het wiegen en pulsen beginnen..
Zittend..met mijn bovenlijf hangend in de doek worden mijn schouders en bovenrug gemasseerd.. mijn hoofd beweegt lichtjes mee met de wiegende bewegingen..
Als ik er klaar voor ben gaan we door naar de volgende houding.. op handen en knieën..
In deze houding draagt Aafke mijn buik een poosje in de doek en maakt ze het bekken ontspannen door op verschillende manieren te pulsen met de doek.
Na het dragen van mijn buik laat Aafke mij ook altijd even zweven door mijn rug te liften... Als ik dit doe terwijl ik zelf in bed lig kom ik heerlijk in mijn matras te liggen... en is het vervolg gewiegd worden op beide zijdes.... Heerlijk... om bij in te slaap te vallen...
Ik half slapend... Aafke genietend van de rust die er ontstaat...maseert ze nog mijn voeten met haar handen...om ze vervolgens ingepakt.... en ik verder onder een deken toegedekt ....achter te laten en stilletjes de deur van ons huis achter haar dicht te trekken...
Aanrader- Massage aan huis- wie wil dat nou niet!
Stuur een berichtje om een massage aan te vragen!

Het sluitingsritueel

Een moment helemaal voor jou/ jullie als gezin om te luisteren naar deze bijzondere en ook intensieve periode van zwangerschap en geboorte.  Hoe is het geweest, wat wil je nog vertellen? Als zwangere mag je voelen dat jouw lijf veilig is, en dat je alles wat er was met aandacht mag doorvoelen.. wat was er mooi en wat heeft je graakt en  wat heeft jou misschien wel pijn gedaan.

Het sluitingsritueel zou kunnen bestaan uit de volgende stappen. Over de voorbereiding overleggen we altijd! Het is vooral belangrijk dat jij je prettig  voelt bij de vormgeving!  Hieronder de basisstappen van het ritueel. 

  1. Warme douche- kruidenbad-of voetenbad.
  2. Het drinken van kruidenthee en terugblikken op de bevalling en kraamweken. Als Doula ben ik 1 al oor voor jou, voor de ervaringen die jullie als gezin hebben gehad. 
  3. Als we de terugblik hebben gedaan beginnen we aan het sluiten met de doeken. We beginnen bij je hoofd en eindigen bij je voeten. Er ontstaan 7 sluitingsonderdelen van ongeveer 10 minuten. Voor dit onderdeel heb ik jouw gekozen partner nodig om het doek aan te trekken aan die kant van jouw lijf waar ik niet zit.  De partner die jij kiest om bij het ritueel te zijn kan jouw man, je vriendin of moeder zijn….. in ieder geval iemand waar jij zeer vertrouwd mee bent! Als er mogelijk andere kinderen in het huis of de ruimte aanwezig zijn is het fijn als er iemand beschikbaar is hier voor.  Wanneer het passend is in het moment kunnen de kinderen uitnodigd ook in de ruimte aanwezig te zijn bij het ritueel.