HOE BEDENK JE HET

Er ontstaat in mij een nieuw leven. In Lotusperspectief: leven wat groeit naar het licht, wat zichzelf schoon en zuiver houdt. Tijdens het eerste trimester van mijn zwangerschap ben ik zo moe dat ik precies wil weten wat er binnen in mij gebeurd. Van A tot Z pluis ik uit wat er gebeurt. Als ik de moeheid kan verklaren is het immers veel dragelijker. De eerste twaalf weken staan voor het aanleggen van de placenta. Met diep respect voor al het werk wat mijn lichaam verzet en goede hoop dat het haar gaat lukken gun ik mijzelf de slaapjes op de bank en naast mijn kinderen die ik op bed breng. Na twaalf weken een klein vreugdesprongetje: alles is goed aangelegd en de placenta zal deze hele zwangerschap zorgen voor de toevoer van voeding naar mijn kindje en de afvoer van afvalstoffen. Uit eerbied wil ik deze keer bewust omgaan met de placenta. Ik wil hem de eer brengen die hem toekomt.