Doula ondersteuning bij de echo

 

 

Doulavraag in het eerste trimester

Bij pittige eerdere ervaringen wordt ik als Doula al vroegtijdig gebeld om kennis te komen maken en de mogelijkheden voor ondersteuning te verkennen en al vroeg op te starten. In deze trajecten ben ik sparringspartner, begeleider naar ontspanning en coach ik intensief op een goeie voorbereiding op de bevalling. In deze situaties coach ik meetsal ook tijdens de bevalling en de periode er na.

Vroege aanvragen komen ook als stellen beide hinder ondervinden van lichamelijke ziekte of als 1 van de partners  een stoornis in bijvoorbeeld het autistisch spectrum heeft. Al voor de zwangerschap begint is dan duidelijk dat extra ondersteuning zeer wenselijk is.

Bij deze aanvragen zijn er vaak meer afspraken nodig dan de drie die ik zelf minimaal nodig vindt om een goed traject met elkaar te lopen. Hierover maak ik een inschatting en op initiatief van de aanstaande ouders kunnen er ook altijd losse afspraken worden bijgeboekt!

 

Doula- aanvraag in het tweede trimester.

Wanneer alles in orde lijkt te zijn met de baby begint de orientatie hpe jij je voor wilt bereiden op de komst van jouw kind. In deze periode is het fijn om mij als doula te leren kennen. Tijdens ons doulatraject kom je alles te weten wat je graag wilt weten en tegelijk ervaar je of het prettig is om mij als doula bij jouw bevalling te vragen. Sommige stellen lijkt dat heel erg fijn en andere stellen groeien zo van het voorbereidingstraject dat ze graag contact houden maar het avontuur met zijn tweeen aangaan.

 

Doula- aanvraag in het derde trimester

In deze periode komen meestal erg veel vragen voorbij over de bevalling.  Je kunt er door overspoeld worden..... veel vrouwen hebben al baat bij een gesprek waarin ze al hun onzekerheden uit kunnen spreken. Een sessie waarbij het even uitgebreid hier over mag gaan biedt dan uitkomst. Zeer regelamatig maken vrouwen ook gebruik van de optie massage te combineren meet een coach sessie. Even het hoofd leeg maken en de spieren ontspannen.

Ook ontstaan er in deze periode soms complicaties waardoor het ideale beeld bijgesteld moet worden.  Er komt van alles op je af... in deze periode kan ik als doula met je mee schakelen en er voor zorgen dat jij de regie blijft houden.

Medische noodzaak of over tijd gaan zorgt er regelmatig voor dat een bevalling ingeleid moet worden.  Bij mij kun je dan terecht voor een snelle opstart van de coaching en ondersteuning tijdens de ingeleidde bevaling.

Doula aanvraag na de bevalling

In deze periode vragen ouders extra ondersteuning om zich volledig te kunnen focussen op het leren kennen van hun kindje. Ik ondersteun daar waar de vraag ligt- ik coach, activeer het netwerk om bijvoorbeeld te koken, maar ondersteun ook bij de uitvoering van huishoudelijke taken.