over de echo

De echo wil dat elk geluid telt.  Dat ouder en kind tot hun recht komen in het proces van zwangerschap en geboorte. Dit is mogelijk door elke nieuwe en unieke situatie met aandacht te beluisteren en in beeld te brengen. Als Doula geef ik met de echo steun aan aanstaande ouders en zorgverleners om een afgestemde geboorte te beleven.

Samen gaan voor niets minder dan een – happy birthday-!

Als Doula ondersteun ik jouw proces van zwangerschap en geboorte! Ik richt mij op de mentale steun rondom de bevalling.  Ik neem je mee in de keuzes die jij kan maken en we gaan op zoek naar manieren die jou en jouw partner helpen om te ontspannen.

Op deze website vertel ik over de gedachten achter mijn praktijk, hoe ik werk, wat mijn diensten zijn en je kan ervaringen van ouders en mijzelf lezen. Mijn eigen ervaringen raken aan thema’s die ik als Doula tegen kom. Deze thema’s vormen mij om in elk geluid dat klinkt rond zwangerschap en geboorte thuis te raken

Om jou een goed beeld te geven van wie ik ben is hier het e.e.a over mijzelf persoonlijk:

Als je Doula Aafke “in huis haalt” ontmoet je een 34 jarige vrouw, die echtgenoot en moeder van 3 kinderen is. Spontaan, gevoelig en zorgzaam zijn belangrijke kenmerken van mij. Met mij kun je vaak een eind wegdromen en de diepte in gaan. Ik heb mijn doula-opleiding in Utrecht gevolgd en deze in 2017 afgerond. Vanaf 2015 ben ik ook in het bezit van mijn HBO diploma theologie. Ik heb een christelijke achtergrond en een brede interesse voor zingeving en allerlei mogelijke levensvragen

Uit eigen ervaring weet ik dat de geboorte van jouw kindje een levens-veranderende ervaring is. De sfeer en het verloop van de bevalling zijn van invloed op de relatie tussen jou  en je kindje en het welbevinden van jou en jouw partner. Dat dit uitmaakt heb ik ontdekt tijdens mijn eigen bevallingen en de periodes erna. Omdat ik heb mogen ervaren hoe het is om in een rustige en liefdevolle sfeer mijn eigen bevalling te beleven en mijn kindje te mogen baren ben ik Doula geworden. Ik wil bijdragen aan het verwelkomen van kinderen op deze wereld in een liefdevolle sfeer.  Dit kan gebeuren als de ouders van het kindje liefdevol en aandachtig begeleid worden in het proces van de bevalling. Na de bevalling is het  heel belangrijk om de ervaring, het zij positief, het zij negatief te overleven. Dit alles om de liefde voor elkaar vast te houden. Mijn liefdevolle begeleiding is voor tijdens de zwangerschap, geboorte en de periode erna.